Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
25 maart 2014
Presentatie coaching
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
3 juli 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –