Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!

Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes

Optioneel; kruiden zoals oregano.

Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.

Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.

Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.

Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.

Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten