Wraps zijn zo makkelijk en lekker! Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo gaan ze dus nooit vervelen. Deze gezonde glutenvrije boekweitwraps zijn ideaal voor lunch of diner.
De wraps zijn makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Je kunt ze ook een avond van te voren al bakken en vervolgens verpakt in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Ze zijn namelijk zowel warm als koud ontzettend lekker!
Ingrediënten
50 gr. boekweitmeel
1 ei
150 ml amandelmelk
Snuf zout
Kokosolie
Halve avocado
100 gr gerookte zalm
Handje Rucola
Tomaatjes
Optioneel; kruiden zoals oregano.
Stap voor stap
Pak een kom en meng het meel met een snuf zout en eventueel de kruiden. Voeg daarna de amandelmelk toe en als laatste het ei. Meng met een garde of lepel alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag ontstaat.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan. Maar zet het vuur niet te hoog.
Giet met een kleine soeplepel ongeveer de helft van het beslag in de koekenpan. Je kunt makkelijk 2 of 3 wraps maken. (Ligt er natuurlijk aan hoe groot je koekenpan is.) Verdeel het beslag over de hele koekenpan en laat de wrap langzaam garen. Als hij aan de onderkant licht bruin wordt keer je de wrap om en laat je de andere kant ook gaar worden. Is hij mooi van kleur en ziet hij er lekker knapperig uit? Dan is de wrap is klaar. Haal de wrap uit de pan en bak de 2de en eventueel de 3de.
Daarna beleg je de wraps met gerookte zalm, stukjes avocado, blaadjes rucola en gesneden tomaatjes.
Tip! Boekweitwraps als ontbijt? Dat kan ook! Beleg de wraps met fruit, noten/zaden en eventueel wat (geiten)yoghurt/kwark. Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
21 augustus 2017
Avocado risotto
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
6 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –