Pannenkoeken! Altijd een goed idee toch? Pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar en geven je het absolute herfstgevoel. Er zijn zoveel verschillende recepten te vinden met pompoen: je kunt er alle kanten mee op! Deze keer ben ik aan de slag gegaan met het bakken van pompoen pannenkoekjes. En ik kan je vertellen dat dit echt lekker is! Ook voor de kids een heerlijke zoete verassing!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

-1 kleine pompoen (of de helft van een grote)
-3 eieren
-100 gram boekweitmeel (of speltmeel etc)
-100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
-2 tl wijnsteenbakpoeder
-1 tl vanillepoeder
-1/2 tl kaneel
-3 el honing

(Optioneel: 1/2 tl zout (Himalaya)
Kokoslie om in te bakken

Stap voor stap:


Begin met het schillen van de pompoen, verwijder met een lepel de zaden en snijd de pompoen daarna in stukjes. Vervolgens kook je de stukjes gaar en blend het tot pompoen puree. Laat dit wel even afkoelen en voeg daarna de eieren, plantaardige melk, wijnsteenbakpoeder, vanillepoeder, kaneel, (zout), honing toe en blend het nog een keer. Giet het over in een kom en voeg het meel toe. Vervolgens bak je de pannenkoekjes op middelhoog vuur! Wacht tot de bovenkant ‘droog’ is en keer ze dan pas om.

Tip: serveer de pannenkoekjes met rozijnen, honing of appelstroop.

Eet smakelijk!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten