Waarschijnlijk weet je al dat een banaan een prima snack is voordat je gaat trainen. Je weet ook dat vis of kip een goede vorm van eiwitten na je training is. Maar wat je misschien nog niet weet is dat er ook bepaalde voeding is die je maar beter niet kunt eten voordat je gaat trainen. Ze kunnen je workout namelijk behoorlijk in de weg zitten. Dit zijn ze:

1. Mueslirepen

Helaas denken er vandaag de dag nog steeds veel mensen dat mueslirepen gezond zijn. Het klopt dat mueslirepen je snel energie leveren maar ze zullen je ook weer snel doen vermoeien. Dit komt omdat ze vaak vol zitten met suiker. Het is een snelle oplossing als je trek hebt maar het is meestal niet de meest gezonde en je wilt natuurlijk ook geen inkakker hebben als je op het punt staat om te gaan sporten.

2. Bladgroenten

Bladgroenten zijn onwijs gezond en onmisbaar in ons dieet. Alleen kun je ze beter niet eten voordat je gaat trainen. Ze zitten namelijk vol met vezels (wat over het algemeen natuurlijk waanzinnig is) maar niet voordat je gaat trainen. Je kunt hier namelijk een enorm opgeblazen gevoel door krijgen vanwege gasvorming. Je kunt je bladgroenten wel door een smoothie mengen, op deze manier zijn ze makkelijker om te verteren.

3. Avocado

Wat voor andere goede vetten geldt geldt helaas ook voor de avocado. Net als olijfolie en noten kun je dit beter niet nuttigen vlak voordat je gaat trainen. Avocado’s worden namelijk langzaam door het lichaam verteerd en dit kan zwaar zijn wanneer je lichaam ook moet trainen. Eet de groene vrucht daarom liever na je workout of zorg dat je hier een lekker ontbijt van maakt.

4. Hummus

Of iedere andere dip op basis van bonen.. Hummus is lekker en healthy maar dat is het met name door de complexe koolhydraten. Deze zijn goed voor je maar ze kunnen net als bladgroenten je workout belemmeren. Er kan namelijk gas ontstaan en een opgeblazen gevoel. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten als je gaat beginnen aan het buikspier-kwartiertje.

5. Pittig eten

Bewaar je Thaise gerecht voor na je workout want daarvoor kun je beter niks pittigs eten. Pittig voedsel is namelijk heel zwaar voor het lichaam om te verteren. Je kunt bijvoorbeeld ook last krijgen van brandend maagzuur. Na je workout mag je lekker in de weer gaan met hete pepers maar daarvoor laat je deze liever met rust.

6. Gefrituurd eten

Het is natuurlijk het beste om helemaal geen of zo min mogelijk gefrituurd eten te eten, maar het is ook echt uit den boze voordat je gaat trainen. Er zit veel vet en veel zout in en dat gaat je workout behoorlijk zwaar maken. En daarnaast kun je ook last krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Wat je uiteraard al helemaal niet wil.

7. Sportdrankjes

Laat je niet misleiden door commerciële advertenties. Sportdrankjes zijn vaak een pure bron van suiker en dan hebben we het niet over natuurlijke suikers. Als je echt iets zoets wil drinken voordat je gaat trainen kun je het beste kokoswater drinken. Dit is namelijk wel geschikt als healthy sportdrankje.

8. Geen eten

Ja, geen eten is inderdaad niks, maar dit is ook absoluut niet aan te raden. Het is een ander verhaal als je ‘s ochtends vroeg traint, maar begin niet om 4 uur ‘s middags aan een workout zonder dat je gegeten hebt. Je zult jezelf namelijk alleen maar uitbranden en daar heb je werkelijk waar niks aan.

LEES OOK: Dit zijn de 5 beste bronnen van ijzer (en we hebben het niet over spinazie).

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten