Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
17 september 2015
Ontbijt ijs
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
1 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –