Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
10 juni 2015
SLA: het kookboek
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
25 juni 2015
Eivissa Food
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
28 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –