Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
16 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –