Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
23 februari 2016
Hongergevoel?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
10 juni 2015
Raw kokos snack
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
8 mei 2014
Mom in shape
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
11 december 2014
Sporttrends 2015
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
4 december 2014
Foodtrends 2015
18 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –