Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
4 december 2014
Foodtrends 2015
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
1 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –