Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerde berichten
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
1 november 2018
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
29 april 2016