Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.

Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.

Altijd in de koelkast

‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’

Van huis uit…

‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’

Boodschappen

‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’

Koken

‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’

In de ‘broodtrommel’

‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’

Diëten

‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’

Koolhydraten

‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’

Ontbijt

‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’

Gewicht

‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.

Sporten

‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’

Million dollar tip

‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’

Niet lekker

‘Orgaan vlees.’

80-20

‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’

Gezonde snack

‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’

Guilty pleasure

‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’