Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
17 september 2015
Ontbijt ijs
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
27 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –