Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!

Ingrediënten  (Voor 6 à 8 personen)

  • 200 gram Mix C Schär + iets extra
  • 150 gram roomboter + iets extra
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1,5 groot ei
  • 30 gram rozijnen
  • +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
  • 40 gram suiker (voor vulling)
  • 1 ruime theelepel kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
  2. Wel de rozijnen in heet water.
  3. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
  4. Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
  5. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
  6. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
  7. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
  8. Bekleed de vorm met het deeg.
  9. Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
  10. Schil de appels en snijd deze in partjes.
  11. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
  12. Stort het appelmengsel in de springvorm.
  13. Bestrooi het aanrecht met wat meel.
  14. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
  15. Besmeer het deeg met ei.
  16. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.

Geniet van deze glutenvrije appeltaart!

Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl