Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
1 juli 2016
VEGAN OREO!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
29 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –