Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
8 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –