Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
13 augustus 2015
Homemade Hummus
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
12 juni 2014
Frisse juice
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
8 september 2015
Show your natural glow tijdens je zwangerschap
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
25 augustus 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –