Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
23 februari 2016
Hongergevoel?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
10 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –