Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
30 april 2014
ONE event!
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
3 september 2015
Gezonde chocopasta
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
23 maart 2015
Dopper winnen
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
25 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –