Het lichte en zijdezachte kleine zusje van de romige Carbonara. Romige Carbonara. Glinsterend met Rude Health Oat Drink, veel zwarte peper en Parmezaanse kaas.
Aantal: 2
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 10 min
Recept:
- 200 g spaghetti
- 2 vrije uitloop eierdooiers
- 50 ml Rude Health Oat Drink
- 1 teen knoflook
- Handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Handvol bevroren erwten, asperges en courgettes (mini’s werken goed) of andere groenten in stukken van vergelijkbare grootte gesneden.
- Een paar takjes tijm, geplukt.
Methode:
- Breng een grote pan met gezout water aan de kook.
- Snij de courgette in hoekstukken met gelijke grootte.
- Mix de eierdooiers, het grootste deel van de Parmezaanse kaas, de havermelk en de zout en peper met een vork.
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking
- Verwarm een grote, diepe koekenpan met een scheutje olie.
- Doe de groenten in de pan en roer totdat ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook in de laatste minuut toe, zodat het niet verbrand.
- Voeg de bevroren kikkererwten toe, halverwege de kooktijd van de spaghetti.
- Giet de pasta af en bewaar een beker zetmeelachtig kookwater.
- Voeg de pasta en de kikkererwten toe aan de pan met de groenten en de eierdooiermix.
- Mix alles goed door elkaar, voeg een grote hoeveelheid zwarte peper en een scheut van het zetmeelachtige water tegelijk toe, totdat de pasta glanzend is en de gewenste consistentie bereikt is.
- Serveer gelijk met de tijm en de overige Parmezaanse kaas.
OOK LEKKER: Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
3 september 2015
Boerenkoolchips
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
9 juni 2016
Rode linzensoep
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
6 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –