★ … introductie tekst BN’er…★

Wat weten we niet van jou?

Dat ik heel burgerlijk ben. Ik ben een echte huismus en ben het liefst bij mijn gezin. Ik vind het heerlijk om muffins te bakken, te hartenjagen met mijn kinderen en ondertussen een beetje het huis op te ruimen. 

Health 

Als ik één gezondheidstip zou geven…

Slaap! Het is heel erg saai, maar slaap is zo goed voor je. Als je te weinig slaapt zit je minder goed in je vel, maar je ziet het ook aan je huid. Je merkt het gewoon aan alles.

Dagelijkse supplementen?

Ik zweer bij Virtuoos Mama, supplementen voor zwangere vrouwen. Ook als je niet zwanger bent is het goed om extra foliumzuur te slikken. Deze vitamine is namelijk ook verbonden met je energiehuishouding. Ik kan echt niet zonder…

Grootmoeders gezondheidstip?

Hou het simpel en blijf bij jezelf. Met alle mogelijkheden van tegenwoordig zie je vaak door de bomen het bos niet meer en is het moeilijk kiezen. Soms doen we ook gewoon te veel. Dat geldt ook voor je huid. Je kunt hem ook overvoeden. Kies liever voor één product, waar je je fijn bij voelt en je huid goed op reageert dan de allerlaatste trends te volgen.

3 dingen die je doet zodra je wakker bent

Eten, koffie drinken en werken. Ik sta elke ochtend rond 05.30 uur op en dat is echt mijn moment van de dag. Ik maak ontbijt, check mijn email, zet een video online en doe alvast wat research voor nieuwe artikelen. Verder maak ik de broodtrommels klaar voor de kinderen en als ik nog tijd over heb, loop ik het liefst ook nog hard. Ik ben een ochtendmens!

Food 

Favoriete gerecht om te koken voor vrienden

Ik haat koken voor vrienden… Een vriendin zei ooit: jij bent de allerliefste, maar zo niet gastvrij. En dat klopt helemaal. Ik vind verjaardagen bijvoorbeeld ook een ramp. Voor mijn gevoel ben ik de hele tijd aan het rennen, vliegen en verzorgen en kom er niet aan toe om überhaupt een gesprek te voeren. Dan ga ik liever met de hele familie eten in een pannenkoekenrestaurant. Het heeft niks met luiheid te maken, ik ben er gewoon niet geschikt voor.

Healthy pleasure

Bananenbrood. Je kan me echt niet gelukkiger maken met een kop thee en een plakje bananenbrood.

Koffie of thee?

Koffie! Ik neem me altijd voor om meer thee te drinken, maar op één of andere manier komt het er niet van. Nu ik dit schrijf, neem ik het me ook weer voor om vaker thuis thee te zetten.

Ontbijt, lunch of diner?

Ontbijt, zonder enige twijfel. Ik word heel chagrijnig als ik niet kan ontbijten. Ik heb ook een tijdje geprobeerd om te sporten op een lege maag (vetverbranding), maar dat werkt echt niet voor mij. Ik moet eerst eten, voordat ik überhaupt kan functioneren.

Beauty

Favoriete wellness moment

Zonder enige twijfel een bindweefselmassage. Ontspanning en huidverbeterend in één.

Beste beauty tip ooit gekregen?

Zonnebrandcreme. Als je het even niet meer weet, gebruik dan alleen een zonnebrandcrème. De zon is voor 80% verantwoordelijk voor alle huidveroudering, dus als je je huid elke dag insmeert, dan voorkom je al een hoop ellende.

Favoriete work-out

HIGH. Ik doe minimaal 3 x per week een HiiT-training van 45 minuten. Heerlijk: drie kwartier lang burpees, push-ups, hardlopen en buikspieroefeningen. Ik heb yoga geprobeerd, maar zweten in de sportschool is meer mijn ding.

Favoriete kledingstuk

Mijn zwarte leren jack.

Lifestyle

Kan niet zonder..

Enorm voor de handliggend: mijn gezin. Ik ben gewoon niet compleet zonder die drie koters.

Waar of wanneer op je gelukkigst

Thuis. Ik ben een enorme huismus.

Beste advies ooit gekregen

Wat een diepzinnige vragen… Ik kan alleen maar iets zakelijks bedenken, maar wat wel heel veel rust heeft gebracht in mijn overvolle agenda: Ik word voor mijn werk heel veel uitgenodigd voor evenementen. Ik kan mijn week vullen met workshops, feestjes en diners.
Ik voel me telkens schuldig als ik me afmeld, maar ik moet wel, anders kom ik nergens aan toe, ook niet aan mijn gezin. Een hoofdredacteur gaf me de tip om een duidelijk onderscheid te maken tussen adverteerders en niet-adverteerders. Haar tip was om voortaan alleen naar events te gaan van adverteerders. Klinkt simpel, maar haar zakelijke blik heb ik overgenomen.

Als je voor 1 dag iemand anders mocht zijn

En wat als ik die behoefte niet heb? Ik zou het namelijk echt niet weten… Ik vind het wel leuk om mezelf te zijn. En dat is vaak al moeilijk genoeg.

Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment

Eigenlijk voor alles in mijn leven. Ik ben echt heel erg gelukkig. Ik kan zo genieten van mijn kinderen, mijn huis, sport en mijn vriendinnen. Als ik ’s ochtends tijdens het hardlopen de zon zie opkomen, dan voel ik me zo dankbaar. Ik probeer ook echt te stil te staan bij het leven en te genieten van het moment.

Altijd mee op reis

Ik kan niet kiezen… Mijn telefoon, de lader van mijn tandenborstel, oogmake-up remover, zonnebrandcrème, een goed boek en mijn favoriete espadrilles.

Wie inspireert jou op dit moment?

Mijn beste vriendin Karlijn. Het leuke is dat wij enorm verschillend zijn: zij is van de yoga, ik van de fitness. Zij krijgt rust in haar hoofd door te mediteren, terwijl ik liever 10 kilometer ren. Maar juist door onze verschillen leren we zo veel van elkaar. Althans, ik van haar.

Iets dat je geleerd hebt deze week

Dat het de maand is van het schoonmaken. Dat september in het teken staat van opruimen. Dat kan van alles zijn: je huis, je kledingkast, maar ook je hoofd. Dat het nu de tijd is om orde op zaken te brengen.

 

Wil jij meer Health Q&A’s lezen? Lees dan eens deze met Renate Gerschtanowitz.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten