Onze hoofdstad kent genoeg healthy hotspots waar je kunt genieten van een glutenvrije en gezonde maaltijd. Gelukkig komen er steeds meer eettentjes die rekening houden met allergieën. Vandaag onze favorieten plekjes in Amsterdam op een rij waar je lekker glutenvrij kunt lunchen!

1. Vegabond

Vegabond is een van de eerste vega(n) lunchrooms van Amsterdam. Je kunt hier terecht voor heerlijke groene smoothies, smaakvolle soepen maar ook voor bijvoorbeeld glutenvrije rijstwraps. Vegabond is niet alleen een lunchroom, maar ook een shop. Alle producten in de winkel zijn in ieder geval vegetarisch en GMO-vrij. Ook een groot aantal producten zijn glutenvrij, denk aan crackers, wraps en bakmixen. Vegabond is zeker een bezoek waard!

Dinsdag t/m zaterdag geopend van 11:00-19:00, op zondag van 12:00 tot 17:00. Maandag gesloten.
Leliegracht 16

—————————————————————————————————————————————

2. Juice&Salad

Juice&Salad is in 2012 opgericht door Michiel en Nick, twee jongens met een liefde voor verse agrarische producten. Inmiddels heeft Juice&Salad 3 locaties; 2 lunchrooms en 1 kiosk waar je terecht kunt voor de lekkerste juices, salades, en sandwiches. Ook heel fijn: Juice&Salad bezorgt door heel Amsterdam.

Heerlijk én glutenvrij lunchen is bij Juice&Salad geen probleem. Je hebt genoeg keuze uit heerlijke salades, (groene) juices en yoghurts. Mijn persoonlijke favoriet: de European salade met o.a. spinazie, avocado en quinoa.

Beide lunchrooms zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 21:00, zaterdag en zondag van 19:00 tot 19:00. Kiosk is geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 21:00

Lunchrooms: Vijzelstraat 135 en Eerste Constantijn Huygensstraat 60
Kiosk: Gustav Mahler plein

—————————————————————————————————————————————

3. Sugarless

Puur en biologisch eten: daar draait het om bij Sugarless. Sugarless is een ontzettend gezellige lunchroom met lunches die vrij zijn van geraffineerde suikers en ongezonde zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen. Alleen al van de menukaart word je blij: er staat bij elke lunchoptie of het gluten-, of lactosevrij is. Je kunt kiezen uit salades en sandwiches met heerlijke huisgemaakte glutenvrije crackers. Bij Sugarless willen ze laten zien dat gezond eten niet saai hoeft te zijn. Een missie waar ze wat mij betreft goed in slagen.

Ook fijn: bij Sugarless kun je ook genieten van een gluten- en lactosevrije high tea.

Dinsdag t/m vrijdag geopend van 9:30 tot 17:30, zaterdag van 9:30 tot 17:00 en zondag van 11:00 tot 17:00. Maandag gesloten.
Bilderdijkstraat 92

—————————————————————————————————————————————

4. Venkel

Vlakbij de Albert Cuypmarkt zit Venkel verstopt. Een gezellige en gezonde hotspot waar je bij binnenkomst meteen verliefd wordt op de inrichting. De sfeer is knus, de mensen zijn vriendelijk en de menukaart is zeer smaakvol. Bij Venkel draait alles om lokaal en biologisch voedsel. De groente en fruitproducten die Venkel gebruikt, komen van biologische bodem uit de directe omgeving. Zelfs de honing komt van bijtjes langs de Amstel. Hoe leuk is dat? Alle medewerkers bereiden met liefde de lekkerste salades. De keuze is reuze; op de menukaart staan een aantal smaakvolle salades, maar je kunt ook je eigen salade samenstellen voor ongeveer 8 euro. Wie heeft gezegd dat glutenvrij eten saai is?

Dagelijks geopend van 11:00 tot 21:00
Albert Cuypstraat 22

—————————————————————————————————————————————

5. Dr. Blend

Gezonde smoothies, heerlijke yoghurts en goddelijke fruitsalades; zomaar een greep van wat je vindt bij Dr. Blend. Eerlijkheid en kwaliteit staat bij Dr. Blend centraal. Alle producten worden met liefde gemaakt en zijn biologisch, eerlijk en verantwoord. Op de menukaart staan heerlijke smoothies die gemaakt worden met de lekkerste en gezondste producten. Denk aan kokosmelk, gember, tarwegras en goji bessen. Naast de lekkere juices en yoghurts, kun je bij Dr. Blend terecht voor superfoods en natuurlijke verzorgingsproducten. Ben je in de buurt? Stap dan zeker even binnen bij deze leuke hotspot!

Maandag t/m vrijdag geopend van 7:30 t/m 18:00, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00. 
Herenstraat 23-1

Tekst: Eva van Buiten 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten