Deze week: Health Q&A met Marion Pauw

★ Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde zij met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht is inmiddels verfilmd door Eyeworks met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van de Ven. Meer over Marion is te vinden op haar website. ★

Health 

Als ik één gezondheidstip zou geven…

Neem een lekkere fiets! Ik had altijd een hekel aan fietsen en nam al snel de auto, tram of scooter. Maar sinds kort heb ik een Veloretti. Dat is een aluminium fiets die zo lekker fietst dat ik nu voor mijn plezier door de stad heen sjees. En zo pak ik heel wat extra beweging mee.

dagelijkse supplementen?

Mijn vriend vindt dat ik absurd veel supplementen gebruik, maar ik voel me er goed bij. Ik begin de dag met een zakje groene poeder van Alka. Daar zit al heel veel in en dat vind ik een fijn idee. Daarnaast slik ik probiotica, vitamine C, rhodiola, algenolie en magnesium.

3 dingen die je doet zodra je wakker bent

Dit is echt heel erg, maar ik pak altijd als eerste mijn telefoon. Dan ga ik Facebooken om wakker te worden. Ik heb me voorgenomen om een wekker te kopen, zodat ik mijn telefoon uit de slaapkamer kan houden en zo op een rustiger tempo kan ontwaken. Verder douche ik altijd met douche-olie van Cinq Mondes, die is geweldig voor je huid en ruikt fantastisch. En ik drink een groot glas water.

Food 

healthy pleasure

Chocolade! Ik ben vooral gek op Lovechoc! Daarnaast eet ik heel veel hummus. Op een cracker met waterkers, om worteltjes in de dippen en op een tosti met avocado en kaas.

Koffie of thee?

ik ben recentelijk afgekickt van koffie, omdat ik merkte dat ik er opgejaagd van werd en daardoor juist moe. Ik drink liters kruidenthee op een dag. Mijn favoriete kruidenthee is three roots van Numi. Dat is thee met kurkuma en gember erin, superlekker en gezond.

Ontbijt, lunch of diner?

Toch wel diner. Ik vind het supergezellig om lekker te koken voor vrienden en dan met z’n allen lang te tafelen. Dat kan ook met heel gezond eten zijn, hoor. Maar ik ben ook niet vies van een kaasplankje met een glaasje port.

Beauty

beste beauty tip ooit gekregen?

Het is een enorm cliché, maar veel water en kruidenthee drinken helpt echt. Ik zie het meteen aan mijn huid als ik een paar dagen wat minder heb gedronken.

favoriete work-out

Kickboksen. Daar kikker je enorm van op en het is een heel fijn idee dat je als het erop aan komt een goeie rechtse kunt uitdelen.

favoriete kledingstuk

Ik werk veel thuis achter de computer, dus val al snel voor comfortabele kleding. Merken als Knit-ted en 10Days maken kleren die heel comfy zijn, maar ook stylish.

Lifestyle

waar of wanneer op je gelukkigst

Als ik op reis ben. Ik heb met mijn kinderen zulke geweldige tochten gemaakt in de jungle waarbij we zwommen onder watervallen en sliepen onder de sterren. Dat waren voor mij ultieme geluksmomenten.

waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment

Voor alle geweldige mensen en dieren om mij heen. Om te beginnen mijn verloofde Chris die zo gezellig, liefdevol en wijs is, iedere dag met hem is een feest. Daarnaast heb ik twee supergrappige honden waar ik iedere dag vrolijk van word, twee eigenzinnige kinderen waar ik heel trots op ben en geweldige vriendinnen met wie ik ontzettend kan lachen.

altijd mee op reis

Dwarsliggers. Dat zijn boeken in extra klein formaat waarvan je er wel tien mee kunt nemen in je koffer. Vakantie is voor mij: lopen in de natuur en lezen.

www.marionpauw.nl

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer eet, beauty en lifestyle gewoontes? Klik dan hier voor de Health Q&A met Sanne Vogel.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten