Heb je een koemelkallergie? Vind je zuivel niet lekker? Eet je 100 procent rauw? Of wil je gewoon een poosje geen melkproducten nemen? Dan is dit gezonde, zuivelvrije recept misschien wel wat voor jou. Deze noten-kokos yoghurt zit boordevol vitaminen, mineralen, goede vetten, probiotica en vezels. Oftewel, de perfecte start van je dag!
Ingrediënten
- 2 cups geweekte rauwe amandelen (of andere rauwe noten)
- 1 theelepel probiotica poeder
- Vruchtvlees van 1 jonge kokosnoot plus het vruchtwater
- Eventueel een klein beetje water
Hoe maak je het?
- Zet voor je gaat slapen de noten in een ruime hoeveelheid water
- Spoel de volgende ochtend de noten goed af en gooi ze in je blender
- Hak een jonge kokosnoot open en giet het kokoswater bij de noten
- Haal vervolgens het vruchtvlees uit de kokosnoot en gooi dit ook in de blender
- Voeg 1 theelepel probiotica poeder toe
- Doe de blender aan en wacht totdat het een mooi glad geheel wordt. Als het geheel wat te dik is kan je een beetje water toevoegen
- Giet de noten-kokos yoghurt in een glazen schaal of pot en laat deze 5 tot 6 uur buiten de koelkast staan met een bord of deksel er los op. Daarna bewaar je de yoghurt in de koelkast
- De noten-kokos yoghurt gaat ongeveer 5 dagen mee. Als het paars wordt, weet je dat het niet meer goed is
Experimenteer!
Het is heerlijk om de yoghurt ‘naturel’ te eten, maar je kan er ook wat mee gaan experimenteren. Doe er bijvoorbeeld als afwisseling een of meer van de volgende ingrediënten bij: vanille, cardamom, lucuma, cacao, carobe, kaneel, kokosbloesemsuiker, honing, chilipeper, een mespuntje zout of wat vers fruit. Probeer het zelf uit en maak zo je favoriete yoghurt!
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
17 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –