Deze oats zijn een keer wat anders dan anders, maar erg fijn, smaakvol en vullend. De combinatie met detox thee geeft het een lekkere twist.

 

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 10 minuten (en 1 nacht in de ijskast)

 

Ingrediënten

– 40 gram havermout

– 3 medjool dadels

– grote hand cashewnoten

– 150 ml ongezoete amandelmelk

– 150 ml detox thee (yogi)

– 1 appel

– 1 banaan

– kokosbloesemsuiker

– toppings naar smaak en eigen keuze (ik gebruikte kokoschips, moerbeien, gojibessen en cacao nibs)

 

Bereiding

  1. Doe ’s avonds de havermout tot en met de thee in een pot en zet in de koelkast (wel even de dadels ontpitten).*
  2. De volgende ochtend kan je de oats in de keukenmachine fijn malen, zodat je echt een soort pap hebt. Persoonlijk vind ik dat lekker, maar het hoeft niet.
  3. Snijd en schil ondertussen de banaan en de appel.
  4. Schenk de oats in een schaaltje.
  5. Bak de appel en de banaan met een beetje kokosolie en palmsuiker in een koekenpan totdat het fruit zacht en warm is.
  6. Voeg het fruit toe aan de oats en maak af met toppings.
  7. Eet smakelijk!

*Ik maak overnight oats vaak al tijdens het koken. Dan ben ik toch bezig in de keuken en kost het nauwelijks extra tijd.

 

Recept: Myrthe van Til