Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
21 augustus 2017
Avocado risotto
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
17 juli 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –