Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerde berichten
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
25 juni 2015
Eivissa Food
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
18 januari 2016