Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
12 september 2017
Recept: good for the brains food
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
10 november 2015
Viv Health Event
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
1 april 2015
Saoto soep
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
2 juli 2014
Aan het infuus
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
8 augustus 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –