Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
15 februari 2017
FRIET
29 december 2017
De anti-kater pil
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
20 juni 2015
Lazy Sushi
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
30 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –