Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
23 februari 2016
Hongergevoel?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
10 juli 2015
Voeding met Viv
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
8 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –