Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
9 april 2014
Ontzuren met thee
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
21 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –