Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
2 juli 2016
3 x ei love you
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
26 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –