Wij wensen jullie allereerst een Gelukkig 2021.

Misschien heb je ook een kleine kater overgehouden aan gisteravond. Met deze heerlijke ingrediënten overwin je een kater en geef je je lever weer een oppepper! Maar ook zonder een kater mag je het nieuwe jaar gerust beginnen met dit sapje, want deze juice is nog lekker ook.

Have a healthy first day of a whole new year!

Ingrediënten
1 rode biet (geschild)
2 appels (golden delicious)
1 komkommer
2 cm limoen (geschild, het wit er nog aan)

Doe alle ingrediënten in de juicer en juicen maar!

Waarom deze juice goed voor je is
‘An apple a day keeps the doctor away. De gezondheidsvoordelen van appels zijn niet op één hand te tellen: verlaging van het cholesterolgehalte, bescherming tegen diabetes, stimuleren van je hersenen, verbeteren van de longfunctie need we go on! Daarnaast houden ze je slank doordat er in de schil van de appel een stofje zit dat het lichaam stimuleert om meer calorieën te verbranden en uiteraard fantastisch tegen een kater.

De rode bietjes in deze juice zijn een uitstekende bron van vitaminen, en met name van Foliumzuur (B11) en vitamine C. Ook bevatten bieten belangrijke mineralen zoals mangaan, ijzer en kalium. Misschien nog wel belangrijker is dat bieten ook fytonutriënten bevatten, die soms een nog sterkere geneeskracht hebben dan vitaminen en mineralen. In bietjes zitten vooral betalaïnen. Deze stoffen ondersteunen ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam, bestrijden vrije radicalen en helpen het lichaam om te ontgiften. Wanneer je bieten kookt, hoe minder betalaïnen er over blijven. Deze juice bevat rauwe biet, en dus een optimale hoeveelheid fytonutriënten.

Tekst: Regine Relyveld 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten