Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
25 juli 2015
Voeding met Viv
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
1 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –