Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
13 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –