Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
21 februari 2019
Lukt afvallen niet? Dit kan de reden zijn!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
28 oktober 2014
Eetdagboek review
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –