Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
8 maart 2016
Detox kan elke dag
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
1 juli 2016
VEGAN OREO!
2 juli 2014
Aan het infuus
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
19 mei 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –