Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
22 september 2015
Beste eitjes
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
3 september 2015
Boerenkoolchips
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
28 maart 2021