Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
3 september 2016
EEN FRISSE, LUCHTIGE EN KRUIDIGE CARROT CAKE!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
17 augustus 2020
Zomerkilo’s voorkomen én genieten: zo doe je dat
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
28 mei 2014
Bloemkool pizza
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
10 juli 2015
Voeding met Viv
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
2 juli 2014
Aan het infuus
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
28 augustus 2016