Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
5 oktober 2018
Viv’s detox
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
8 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –