Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
20 juni 2015
Lazy Sushi
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
11 september 2014
Eetdagboek review
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
30 april 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –