Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
2 februari 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –