Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
12 september 2017
Recept: good for the brains food
10 november 2015
Viv Health Event
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
4 december 2014
Foodtrends 2015
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 december 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –