Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
9 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –