Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Gerelateerde berichten
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
20 juni 2016
3 x koffievervangers
20 juni 2015
Lazy Sushi
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
4 december 2014
Foodtrends 2015
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
30 september 2015
Glutenvrije maand
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
24 augustus 2018