Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
11 december 2014
Sporttrends 2015
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
3 september 2015
Boerenkoolchips
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
25 juli 2015
Voeding met Viv
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
5 oktober 2018
Viv’s detox
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
23 februari 2016
Hongergevoel?
17 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –