Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
3 september 2015
Boerenkoolchips
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
10 november 2015
Viv Health Event
17 september 2015
Ontbijt ijs
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
31 maart 2015
Gifvrij eten
2 juli 2016
3 x ei love you
19 augustus 2019
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
15 juni 2020
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –