Met de juiste tips & tricks kan het echt! Buikvet, bijna alle vrouwen en ook mannen hebben wel een klein rolletje vet op de buik wat je misschien liever kwijt wil.  Een ultieme strakke buik hoeft ook niet persé, maar dat buikje zit soms wel in de weg. En je wilt er vanaf. Maar  je weet niet wat je moet doen? Moet je nou minder calorieën eten? Hardlopen? Of juist niet? Wij geven je 3 tips die echt helpen om een strakkere buik te krijgen.

Tip 1: RELAX!

Wist je dat je ‘stress’ de vetopslag op de buik bevordert? Wanneer jouw lichaam stress ervaart – zowel psychische stress als lichamelijke stress – maakt het glucose aan uit jouw reserves om jou de energie te geven die je nodig hebt om deze stress te overleven. Dit gaat dit op bij fysieke stress, maar in lange tijden van psychische stress gebruikt je lichaam de brandstof niet en zal je bloedsuikerspiegel voortdurend uit balans zijn. Om de bloedsuiker in toom te houden zal je lichaam insuline aanmaken. Te veel aanmaak van insuline zorgt ervoor dat de glucose niet in energie wordt omgezet, maar wordt opgeslagen als vet. Voornamelijk in de buikstreek. Het is dus heel belangrijk dat je ontspant, tijd voor jezelf vrij maakt, dingen van je af praat en geniet van even helemaal niks.

LEES OOK: Dit zijn de 15 voedingssoorten die bijdragen aan een mooie platte buik.

Tip 2:  Train hard, maar niet te lang

Bewegen en krachttraining, daar krijg je een mooie buik van. Het is belangrijk dat je dagelijks genoeg beweging krijgt; hoe meer beweging, hoe hoger de hartslag en hoe meer vet je verbrandt. Toch is het belangrijk dat je goed naar je training kijkt. Langdurige cardio trainingen zijn niet goed voor je hormoonhuishouding. Jouw lichaam gaat na een uur in de spaarstand en herkent de inspanningen als stress. Opnieuw krijg je een verstoorde bloedsuikerspiegel en vergroot je de aanleg voor buikvet opslag. Maximaal een uur trainen is dus meer dan genoeg. Daarnaast is krachttraining van de grote spiergroepen heel belangrijk. Getrainde spieren zorgen voor een 24-uurs verbranding met een optimale vetverbranding. Het trainen van je individuele buikspieren zet nauwelijks zoden aan de dijk, ga voor het grote werk, want daar krijg je een strakke buik van.

Tip 3: Maak je niet dik en eet vet

Uit tal van onderzoeken blijkt dat het eten van gezonde vetten de vetverbranding stimuleert en je huid en haar laat stralen. Kijk naar de mediterrane keuken; vol met oliën en vetten van olijven, verse kaasjes, vis, avocado’s en noten, met als resultaat; platte buiken. Het volgen van een koolhydraatrijk dieet resulteert in het omgekeerde; het vet slaat zich juist op in de buikstreek. Beperk dus je inname van koolhydraten. Dan kan dat buiktruitje toch nog mee op vakantie!


Tip
: Wil je meer weten over afvallen en het kwijtraken van buikvet? Klik dan hier, want in mijn nieuwste boek “Help ik val niet af’ vertel ik je er alles over. Of mocht je echt hulp nodig hebben bij het afvallen? Dan help ik je graag inMijn online programma ” in 8 weken hormonaal in balans of voor 40+ vrouwen mijn programma ‘Stralend en blij door de (beginnende) menopauze’.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten