Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
9 april 2014
Ontzuren met thee
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –