Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
30 april 2014
ONE event!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
15 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –