Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
9 juni 2016
Rode linzensoep
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
1 juli 2016
VEGAN OREO!
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
2 juli 2016
3 x ei love you
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
20 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –