Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
9 april 2014
Ontzuren met thee
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
1 april 2015
Saoto soep
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
27 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –