Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerde berichten
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
21 november 2016