Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston

Ik had jaren geleden foto’s van Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston voorbij zien komen met grote blauwe en rode plekken op hun rug, ik vroeg me af wat dat zou zijn. Nadat ik een middag het internet had afgestruind, kwam ik deze geweldige manier van detoxen tegen.

Gewond lieveheersbeestje

En zo nieuwsgierig als ik ben, kon ik het niet laten om dat ook te proberen. Nou daar ging ik dan, naar dokter Tan. Ik kwam er als een gewond lieveheersbeestje vandaan, maar wel met bergen energie. Ik voelde me fantastisch!

Cupping tegen pijn
In de Oosterse geneeskunde wordt deze zuigtechniek door middel van glazen op plastic bollen al jaren gebruikt. Deze techniek werd ontwikkeld om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Zo worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.

Beweging van energie

Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Het is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Zeker de moeite waard om eens te proberen! Meer informatie? Zoek op internet naar een goede acupuncturist bij jou in de buurt. Succes!

 

Tekst: Vivian Reijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten