★ Susan Smit is schrijfster van romans en boeken over persoonlijke groei. Ze woont met haar kinderen Linde (5) en Goof (1) in Amsterdam.  www.susansmit.nl ★

wat weten we niet van jou? 

Dat ik een geheime verslaving aan salmiaklollies heb?

Health

Als ik één gezondheidstip zou geven…

Als alles zich opstapelt en je achter de feiten aan lijkt te lopen, ga dan niet nog harder rennen en to do-lijstjes afwerken, maar volg een yogaklasje of ga even mediteren. Daarna kun je VANUIT rust alles aan.

Dagelijkse supplementen?

Een hele rits, moet ik bekennen. Steeds voeg ik er eentje toe als ik naar de vitamin Store ga, dus mijn keukenkastje staat vol. Visolie, multi, maar ook magnesium, huid haar nagels, zuiver Gla (om de hormonen op orde te houden), extra D. Allemaal van vitamin health.

Grootmoeders gezondheidstip?

Ga eens slapen met je handen en voeten helemaal ingevet met eight hour creme van elizabeth arden. Babyzacht worden ze daarvan.

3 dingen die je doet zodra je wakker bent

Op een dag zonder kinderen: beetje yin yoga, uitgebreid douchen en daarna mijn huid met olie van Weleda insmeren.

Met kinderen: boekjes lezen in bed, een battle voeren over welke kleren er aan mogen en hartjes (voor Linde) en hijskranen (voor Goof) tekenen op de beslagen glazen deur van de douche.

Food

Favoriete gerecht om te koken voor vrienden

Gamba’s in een pittige saus van tomaten, kruiden en gember met rijst.

Healthy pleasure

Elke ochtend maak ik havermoutpap voor mezelf en de kinderen, met allerlei bessen, zaden en noten om het lekker te maken. En een schep macapoeder, dat doet wonderen voor de smaak.

Koffie of thee?

Thee, en wel mijn eigen brouwsel: Met verse gember en kurkuma, beetje citroensap, snufje peper en wat honing. Al mijn vriendinnen vragen om mijn ‘heksentheetje’ als ze langs komen.

Ontbijt, lunch of diner?

Lunch. Daar kan ik em echt op verheugen. Liefst buiten de deur als ik de hele dag thuis zit te schrijven. Ik ken alle ceasar salades van de stad. Thuis: Rijstewafels met avocado, mosterdmayonaise en plakken geitenkaas.

Beauty

Favoriete wellness moment

Als ilse van cosmic hairweaving mijn extra haar weer omhoog zet, haha! Het is erin genaaid en binnen een halfuurtje is het gefixt, met veel klets, roddel en lachbuien erbij.

Beste beauty tip ooit gekregen?

Zet je eigen schijnwerper niet op de punten van je uiterlijk die je minder geslaagd vindt en veeeel mooier bij anderen, maar bezie jezelf als heel mens. Kijk naar jezelf met mildheid en liefde, dat doet wonderen voor je zelfvertrouwen. En zelfliefde is ongelofelijk aantrekkelijk.

Favoriete work-out

Flow yoga bij de nieuwe yogaschool. dat is geen yoga meer, dat is dansen. en daarna belachelijk gelukkig de mat af komen.

Favoriete kledingstuk

Mijn leren jasje met ‘rocking ballerina’ erop van raine. die ga ik tot rafels dragen.

Lifestyle

Kan niet zonder..

Een notitieboekje en pen. Op mijn nachtkastje, in mijn tas, bij de bank, in de keuken; overal heb ik ze liggen om IDEEËN voor columns, invallen voor een boek, inzichten voor mezelf en woorden die ik ooit nog eens ergens in wil gebruiken te noteren.

Waar of wanneer op je gelukkigst

Fietsend over de grachten, met mijn jongste voorop en mijn oudste achterop, en dan zingen. En wijzen naar allerlei dingen (‘KIjk eens, een hond!’). En kletsen.

Beste advies ooit gekregen

Je kunt alles doen. Alleen niet tegelijkertijd. Vooral nu ik kleine kinderen heb, is dat iets waar ik mezelf vaak aan herinner. Dat inzicht geeft me rust en zorgt ervoor dat ik de dingen met aandacht en rust doe.

Als je voor 1 dag iemand anders mocht zijn

Dan zou ik in ieder geval een man willen zijn, en dan zou ik alle typische mannendingen doen waar ik nu niets van begrijp. Inclusief met een vrouw vrijen, ja natuurlijk. hoe zou dat nou voelen?

Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment

Voor de wonderbaarlijke eigenschap van het leven om je precies de ontmoetingen, kansen en ervaringen aan te reiken die je nodig hebt, of je dat nu zelf al weet of niet.

Altijd mee op reis

Boeken! het stapeltje dat mee mag selecteren is al zo’n voorpret voor me. inclusief een ‘herlezertje’ als ‘madame bovary’ of ‘on the road’ van jack kerouac.

Wie inspireert jou op dit moment?

Elizabeth Gilbert. ik mocht haar interviewen in paradiso en ik vond een soort zielsverwant in haar. Haar boek ‘big magic’ is een absolute aanrader.

Iets dat je geleerd hebt deze week

Ik ben met mijn vriendin schrijfster Marion pauw aan het boek ‘hotel hartzeer’ aan het schrijven (valentijnsdag 2017 uit) en we bedachten ons dat liefdesverdriet een unieke kans biedt om te leren de pijn en het verlies te omarmen die bij het leven horen. Daar is moed voor nodig, maar als je dat durft gaat het je zoveel brengen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten