Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
25 juli 2015
Voeding met Viv
21 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –