Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
1 juli 2016
VEGAN OREO!
15 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –