Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
12 maart 2015
Insecten als snack
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
2 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –