Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerde berichten
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
16 november 2016
Interview Vriendin
1 november 2018
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 maart 2015
Insecten als snack
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
15 juli 2017
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
26 december 2020
7 tips om te detoxen na de feestdagen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
21 augustus 2017
Avocado risotto
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
20 april 2020