Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
31 maart 2015
Gifvrij eten
2 juni 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –