Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.

Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”

Havermout pannenkoeken met appel

Ingrediënten:

250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel

Bereiding:

Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)

havermout pannenkoeken

Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten