Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
7 april 2023
Chocolade smoothie
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
3 december 2015
Ontgif je groenten
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
8 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –