Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
12 december 2014
15 foods voor 2015
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
2 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –