Dat gezond en gevarieerd eten goed voor ons is, weten we allemaal. Misschien heb je de afgelopen tijd al een switch gemaakt naar steeds meer puur, vers of misschien wel biologisch eten. Je zult dan al wel ervaren hebben dat je lichaam je hier heel dankbaar voor is. Toch wijzen onderzoeken keer op keer uit dat een groot deel van de wereldbevolking een tekort heeft aan een aantal belangrijke voedingsstoffen. 

Hoe minder tekorten, hoe minder kwaaltjes…
Ervoor zorgen dat je lichaam altijd over voldoende én de juiste bouwstoffen beschikt, is de sleutel naar een gezond, fit en voldaan leven. Goede voeding, een effectief trainingsprogramma en de benodigde supplementen vormen hier de basis voor.

Wat onze voeding betreft, heeft de industrialisatie er echter voor gezorgd dat de voedingsmiddelen lang niet meer de hoeveelheid goede stoffen bevatten als bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Ook wanneer je voldoende groente, fruit, noten en vis eet, kun je onderaan de streep dus te maken krijgen met een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Met veel voorkomende kwaaltjes zoals pijnlijke gewrichten, slaapproblemen en lusteloosheid als gevolg.

Onze top 3 voedingssupplementen
Om deze tekorten en de daarmee samenhangende klachten te voorkomen, hebben wij hieronder onze 3 favoriete voedingssupplementen voor je op een rijtje gezet. Echt het proberen waard. Je voelt je fitter en hebt meer energie en motivatie hebben om je (sportieve) doelen in 2016 te bereiken!

Magnesium

162179b_Super-Magnesium
Zorgt voor:

  • Een optimale werking van het zenuwstelsel en hormonaal systeem
  • Minder vermoeidheid
  • Minder gevoeligheid voor stress

Visolie / Omega 3

77686b_Omega-3-Double-Strength-visolie-voorheen-Omega-3-700-mg-

Zorgt voor:

  • Een ontstekingsremmend effect in het lichaam
  • Een gezond hart en gezonde hersenen

Vitamine D3

237671b_Vitamine-D3-1000-IE
Zorgt voor:

  • Sterke botten
  • Een goed functionerend immuunsysteem
  • Een optimale spierfunctie


Wonderpillen bestaan niet
Weer een illusie armer, maar zo waar. Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat puur bedoeld is als aanvulling op een gezond en evenwichtig voedingspatroon en mag dus niet als vervanging hiervoor worden gebruikt. Goede voeding, een effectief trainingsprogramma en de benodigde supplementen vormen de basis!

 

tekst: Vivian Reijs & Maartje Meijers voor VivOnline

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten