In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham!
Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
- 4 grote scharrel- of biologische eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes gerookte zalm
Bereiding:
- Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
- Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
- Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
- Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
- Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Vivian Reijs
Gerelateerde berichten
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
12 december 2014
15 foods voor 2015
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
24 april 2014
10x eten tegen zonnebrand
9 augustus 2015
Herman over bonen
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
20 juni 2015
Lazy Sushi
22 mei 2015
Smaak en kleuren
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
25 januari 2015
Glutenintolerantie
11 maart 2019