In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham!
Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
- 4 grote scharrel- of biologische eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes gerookte zalm
Bereiding:
- Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
- Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
- Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
- Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
- Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Vivian Reijs
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
10 juni 2015
SLA: het kookboek
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
1 april 2015
Saoto soep
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
19 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –