In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham! 

Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.

Ingrediënten:

 • 2 sneetjes glutenvrij brood
 • 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
 • 4 grote scharrel- of biologische eieren
 • Zeezout en versgemalen zwarte peper
 • 4 plakjes gerookte zalm

Bereiding:

 1. Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
 2. Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
 3. Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
 4. Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
 5. Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
 6. Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!

MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Tekst: Vivian Reijs 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten