In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham!
Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
- 4 grote scharrel- of biologische eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes gerookte zalm
Bereiding:
- Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
- Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
- Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
- Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
- Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Vivian Reijs
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
23 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –