In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham!
Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
- 4 grote scharrel- of biologische eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes gerookte zalm
Bereiding:
- Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
- Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
- Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
- Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
- Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Vivian Reijs
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 december 2017
De anti-kater pil
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
9 juni 2016
Rode linzensoep
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
10 juni 2015
Raw kokos snack
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
21 juni 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –