We kennen allemaal het gevoel;  opgezette klieren, beetje hoofdpijn, kriebel in de neus, waterige ogen, beginnende keelpijn, erg moe…. EN tadaa…. daar heb je ‘m, die fikse verkoudheid. Het is er weer tijd voor, want tijdens de herfst en wintermaanden, wordt bijna niemand gespaard. Vervelend…. want we kunnen die verkoudheid niet altijd gebruiken. Maar deze immuunbooster cocktail kan jou helpen.

1 keer per jaar een griep is best goed

Soms is een keer verkouden worden helemaal niet erg. Het is zelfs goed om eens in de zoveel tijd een fikse verkoudheid of liever nog de echte griep te krijgen, zelfs met koorts. Daarmee dood je namelijk heel veel bacteriën in je lichaam.  Uiteraard oppassen dat de koorts niet te hoog wordt.  Maar ik ben dus niet perse een voorstander van het altijd maar onderdrukken van de griep of verkoudheid. Maar soms zijn er periodes dat we ons echt niet kunnen permitteren om ziek te worden en of komen we maar niet van die griep of verkoudheid af.

Ik vertel je hoe je een verkoudheid prima kunt tackelen en de griep iets verkorten, mits je op tijd bent. Je helpt je immuunsysteem gewoon een handje.

Ik geef je mijn anti verkoudheidscocktail

Vitamine C 1000 MG  2 X per dag

Vitamine D 5.000 IE          per dag

Zink 50 mg                       per dag

Probiotica ( Bonusan heeft mijn voorkeur ) 1 zakje per dag

(NB; dit is de dosis voor volwassenen)

Je kunt dit nemen als je de verkoudheid voelt opkomen, want dan kun je deze behoorlijk verkorten. Maar je kunt dit ook in de wintermaanden nemen ter preventie. Het is een lekkere immuunsysteem booster en wie weet sla jij deze winter die verkoudheid wel over.

Zo komen we hopelijk allemaal gezond de winter door.  Nog meer tips bij griep? klik hier 

tekst ;Vivian Reijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten