In het weekend of op een vrije dag heb je net even wat langer de tijd voor een extra smakelijk ontbijt, lunch, of brunch! Glutenvrij eten wordt vaak geassocieerd met het idee dat brood dan niet meer mag of kan. Maar dit recept met roerei laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor een smakelijke glutenvrije boterham!
Zelf ben ik gek op de zachte en romige combinatie van roerei met zalm. Ook vind ik het éxtra fijn dat het meteen voorziet in benodigde eiwitten en gezonde vetten voor een goed begin van de dag! En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept ook héél geschikt is voor een zondags ontbijt in bed. Wel even op de kruimeltjes letten natuurlijk.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes glutenvrij brood
- 30 g roomboter of ghee, plus een beetje extra om te smeren
- 4 grote scharrel- of biologische eieren
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 plakjes gerookte zalm
Bereiding:
- Klop in een kom de eieren en zet ze opzij.
- Laat in een kleine steelpan op middelhoog vuur de boter smelten tot hij borrelt.
- Schenk het geklopte ei erbij. Laat het al roerende stollen tot kleine brokjes die zacht, glanzend en nog een tikje vloeibaar zijn en haal de pan van het vuur (het kookproces gaat namelijk nog verder wanneer de pan van het vuur af is!).
- Rooster het glutenvrije brood een paar minuten in de broodrooster.
- Schep de roereieren op het brood en verdeel de zalm er mooi bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout…. En zo snel mogelijk genieten!
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Vivian Reijs
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
26 mei 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –