Glutenvrij picknicken moeilijk? Nee hoor! Het vergt wat voorbereiding, maar dan kun je wel onbezorgd genieten van een gezonde en heerlijke picknick. Hieronder deel ik een aantal ideeën voor een glutenvrije picknick. Kijk je mee?

Fruit


Fruit kan uiteraard niet ontbreken tijdens een zomerse picknick. Maak een lekkere fruitsalade of rijg fruit aan satéprikkers. Lekker fris en verkoelend tijdens de hitte.

Groente

Met groente kun je alle kanten op. Mijn persoonlijke favoriet zijn groentespiesen. Denk aan tomaat met mozzarella of paprika en courgette; maak je spiesjes helemaal naar eigen wens. Een ander leuk en lekker idee is om groente in reepjes te snijden en dit te dippen in bijvoorbeeld hummus. Jammie!

Muffins


Je leest het goed; ook muffins kunnen perfect tijdens een picknick. Maar dan natuurlijk wel de glutenvrije variant! Gegarandeerd smullen!

En nog meer lekkers…

Als je uitgebreid wilt picknicken, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Nog een paar ideeën op een rij:
– Glutenvrije wraps  met zalm en rucola of kipfilet en avocado. Snijd de wrap in kleine stukjes en stop er een prikker in
– Quinoa- of boekweitrijstwafels. Smeer deze met amandelpasta of hummus. Je kunt dezelfde dip gebruiken die je mee hebt voor je groente!
– Homemade chips van zoete aardappel, pastinaak of biet
– RAW repen

Water

Genoeg drinken tijdens een warme zomerdag is heel belangrijk. Vul een paar flessen met water zodat je genoeg drinken mee hebt. Tip: voeg bijvoorbeeld citroen, munt of komkommer toe aan je water om het extra lekker en zomers te maken!

 

Tekst: Eva van Buiten

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten