Ben jij bewust van de geneeskracht van boerenkool? Het gewas zit vol vitaminen en mineralen dat het de status als Superfood krijgt. Sinds topkoks de groente gebruiken voor de meest uiteenlopende culinaire gerechten stijgt de populariteit tot ongekende hoogte. Drie redenen waarom iedereen regelmatig boerenkool zou moeten eten!
Extreem hoge vitaminewaarden
De voedingswaarden van vitaminen in boerenkool is ongekend hoog. Zo hoog dat het zelfs de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overtreft. Gelukkig kan dat geen kwaad, zeker niet in tijden dat jouw immuunsysteem wel een boost kan gebruiken. 250 gram boerenkool is goed voor 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A en 180% voor vitamine C. Dat klinkt goed!
Meer vitamine C dan in een sinaasappel
De hoeveelheid vitamine C in hetzelfde gewicht boerenkool is vele malen groter dan de vitamine C in bijvoorbeeld een sinaasappel. Wanneer we een griepje of verkoudheid voelen aankomen is het toedienen van extra vitamine C een absolute must. Je immuunsysteem wordt getriggerd en de kans dat een verkoudheid doorzet wordt kleiner. Daarbij zorgt vitamine C voor een energiek lijf en daar worden we blij van! Naast vitamine C bevat boerenkool ook veel vitamine E en bijna alle vitamine B soorten.
Een scala aan mineralen
Naast de vele vitamines die boerenkool kent bevat het ook een scala aan mineralen. Denk hierbij aan mangaan, koper en kalium. Mangaan is een belangrijk mineraal bij de stofwisseling. De schilklier heeft namelijk voldoende mangaan nodig om hormonen te kunnen produceren die belangrijk zijn voor je vertering. Koper is een essentieel mineraal voor de opname van ijzer. Het mineraal kalium is essentieel bij de balans voor de PH-waarde van je lichaam. Met name voor sporters is het belangrijk voldoende kalium binnen te krijgen voor het herstel van je spieren.
Tekst: Noeska Pak
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
25 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –