Ingredienten
*een biologische bloemkool
*flink aantal grote bladen van de groene kool
*paar takjes tijm
*klein handje komijn
*halve ui
*peper en (keltisch) zeetzout
*aantal plakjes biologische gerookte zalm
Bereiding
Ideaal voor soepen en eigenlijk voor al je groenten is een stoompan. Het liefst één met 3 lagen. De onderste pan vul je met water. De twee pannen boven op zijn stoompannen met gaatjes aan de onderkant. De stoompannen vul je met bloemkool en de grote bladen van de groene kool. Tijdens het stomen strooi je het zeezout over de groenten.
Je stoomt de groenten tot dat ze bijna beetgaar zijn. Je giet het water uit de onderste pan en vult de pan daarna met de groenten. Essentieel hier is natuurlijk de staafmixer, waarmee je de groenten pureert. Je voegt de tijm, ui en komijn toe. Ondertussen houd je de soep op een lage temperatuur warm. Pureer net zolang tot dat het een grote massa wordt. Je kunt water toevoegen om de soep meer vloeibaar te maken.
Haal de pan van het vuur en vul de soepkommen met de maaltijdsoep. Versier elke kom met een aantal plakjes gerookte zalm en maak het gerecht af met een beetje peper.
Eet smakelijk!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
5 maart 2016
Ultiem geluk
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
23 maart 2015
Dopper winnen
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
11 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –