Dit overkomt iedereen. Je bent een langere tijd ontzettend goed en gezond bezig en dan opeens verwatert het. Een dag wordt een week een week wordt een maand en voor je het weet ben je ongezond bezig en zit je niet meer lekker in je vel. Dit kan verschillende redenen hebben. Eigenlijk wil je het liefst weer terug en je ’healthy lifestyle’ weer oppakken. Maar hoe begin je? Ik geef je vandaag 11 manieren om weer helemaal happy and healthy te worden!

Start VANDAAG!
We zeggen het allemaal: Morgen begin ik echt!. Waarom morgen? Begin gewoon gelijk! Er zijn altijd wel smoesjes en excuses te bedenken namelijk. En vaak ga je de dag voor dat je weer gezond gaat doen zoveel eten dat je je alleen maar slechter gaat voelen! Start gewoon vandaag! Dit geeft je zelfvertrouwen een lekkere boost.

Planning
Een goed plan is het halve werk, bedenk van te voren wat je wilt eten voor die dag of week. Maak een boodschappenlijstje en haal het in 1x in huis. Zo voorkom je ook die momenten dat je de verleiding niet kunt weerstaan en toch weer voor een afhaalmaaltijd gaat of iets ongezonds in je mandje gooit. Kook grotere hoeveelheden en neem je eigen lunch mee.

Groente
De groenteman is je beste vriend! Probeer bij elke maaltijd veel afwisselende groentes te eten. Maak een groene smoothie, een omelet met groente, een rijke salade, en vul bij de hoofdmaaltijd het grootste gedeelte van je bord met groenten.

Beweeg
Goede beweging hoort absoluut bij een healthy lifestyle met alleen gezond eten kom je er niet. Doe wat je leuk vindt, dat is echt ontzettend belangrijk. Zo houd je het langer vol. met 30 minuten beweging per dag bereik je al heel veel!

Ontspan
Maar tegenover beweging staat ook ontspanning. Vergeet deze zeker niet en plan je rustmomenten in. Waar kom jij tot rust? Wat is voor jou ultieme ontspanning?

Eetdagboek
In het begin misschien confronterend maar het werkt wel echt motiverend! Je kunt makkelijk terugbladeren naar een gezonde dag voor inspiratie. Het geeft je inzicht wat je bewust en ook vaak onbewust allemaal in je mondje stopt.

Water
Iedere dag 1,5 liter water, je lichaam wordt van binnenuit gezuiverd en het geeft een verzadigend gevoel. Ja we blijven het zeggen! Water drinken is gezond!

Sla geen maaltijden over
Vermijdt compensatie gedrag, heb je een keer teveel gegeten? Sla dan niet de volgende maaltijd meteen over. Dit werkt alleen maar tegen je namelijk. Natuurlijk kun je daarna wel iets bewuster bezig zijn met je maaltijd door te kiezen voor iets heel gezonds! maar door helemaal niet te eten raakt je stofwisseling alleen maar in de war.

Herhaling
Motiveer jezelf iedere dag weer, print dit lijstje uit en hang hem op in het zicht. 

Slechte dag? Heads up!
Heb je een slechte dag? Dat kan gebeuren, geen probleem! Maak je geen zorgen, probeer het alleen de volgende dag weer op te pakken zodat het geen slechte week wordt! Houd je doel voor ogen, heads up. Zoek je motivatie op en ga er weer voor.

Trots
Wees trots en beloon jezelf! Doe dit dan niet met een taart of 2 repen chocola maar bijvoorbeeld met een heerlijke massage, dagje sauna, een mooie tas, schoenen of sieraad. Door even bewust stil te staan bij wat je allemaal al bereikt hebt motiveer je jezelf. Ook al ben je misschien nog maar een paar dagen bezig ook dat is een gigantische stap! Love yourself and be proud!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten