Oehh…deze is zo lekker. Mijn favoriete vegan pasta. Ik ben niet een veganist hoor, maar hou wel van lekkere vegan receptjes. Deze staat regelmatig thuis op ons menu. Hierbij het recept. Super makkelijk, glutenvrij, suikervrij, vegan en gezond, ook als je wilt afvallen.

Ingredienten

Bruine rijst pasta
1 courgette
Bakje bio cherry tomaatjes
Lente uitjes
2 tenen knoflook
Blaadjes basilicum (naar smaak)
Gistvrije bouillon
Chili peper, zout en peper (klein beetje)

Topping (eventueel)
Parmezaan (optioneel: niet vegan, wel lekker 😉
Rucola

Bereidingswijze

Kook de glutenvrije bruine rijstpasta (te koop bij bio winkels) in een beetje bouillon tot het al dente is.

Verwarm ondertussen in de wok een flinke scheut olijfolie extra vierge.
Teentjes knoflook fruiten, dan de lente ui, courgette, tomaatjes erbij, een heet pepertje en een paar blaadjes basilicum. Laat dit vervolgens lekker even zacht en smeuïg worden.

Als de pasta klaar is, doe je die door het mengsel (van knoflook, ui, courgette, tomaat, pepertje en basilicum) en bak je het nog even samen in de wok.
Op het einde kun je nogmaals wat verse blaadjes basilicum naar smaak toevoegen.

Parmezaan en beetje rucola erover en klaar!! Bon appétit!

Pasta recepten

Nog meer gezonde pasta recepten inspiratie nodig? Bekijk ook eens dit lekkere recept!