De blender is een onmisbaar item in onze keuken. Wij van de redactie maken hier dagelijks gebruik van. Het begint ‘s ochtends al met smoothies, dan ‘s middags met soepen en ‘s avonds voor bijvoorbeeld sauzen. Kortom: wij maken hier trouw gebruik van. Dus je kunt je voorstellen dat het apparaat behoorlijk vies kan worden..
Hoe maak je je blender schoon?
Stap 1: Was je blender direct na gebruik. Laat de resten dus niet aankoeken, want dan gaat het schrobben een stuk lastiger.
Stap 2: Gebruik een druppel afwasmiddel! Doe dit in de blender en voeg hier een beetje warm water aan toe. Blend het sopje vervolgens ongeveer een minuut op de hoogste stand. Hierna spoel je de blender uiteraard nog een keer goed na.
Wat doe je als er witte aanslag achterblijft?
Echte diehard blender gebruikers zullen merken dat er misschien soms wat witte aanslag achterblijft. Dit kan komen door de mineralen in de groenten en fruitsoorten. De witte aanslag kun je tegengaan door een kopje witte azijn in de blender te doen. Ook hier doe je een beetje warm water bij en dit laat je een nachtje staan. De volgende morgen giet je het eruit en spoel je het nog een keer goed na. Als het goed is is je blender nu weer zo goed als nieuw!
Tip: Als je van smoothies houdt waar je ook notenboter aan toevoegt, kun je dit het beste als het laatste doen. Op deze manier heb je de minste kans op (onnodige) aanslag. De kleverige substantie kan namelijk behoorlijk hardnekkig zijn, dus als je de notenboter voor het laatst bewaart, scheelt je dit een hoop gekras.
LEES OOK: Met deze keukenapparaten kun je Celery Juice maken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
15 februari 2017
FRIET
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
7 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –