De blender is een onmisbaar item in onze keuken. Wij van de redactie maken hier dagelijks gebruik van. Het begint ‘s ochtends al met smoothies, dan ‘s middags met soepen en ‘s avonds voor bijvoorbeeld sauzen. Kortom: wij maken hier trouw gebruik van. Dus je kunt je voorstellen dat het apparaat behoorlijk vies kan worden..
Hoe maak je je blender schoon?
Stap 1: Was je blender direct na gebruik. Laat de resten dus niet aankoeken, want dan gaat het schrobben een stuk lastiger.
Stap 2: Gebruik een druppel afwasmiddel! Doe dit in de blender en voeg hier een beetje warm water aan toe. Blend het sopje vervolgens ongeveer een minuut op de hoogste stand. Hierna spoel je de blender uiteraard nog een keer goed na.
Wat doe je als er witte aanslag achterblijft?
Echte diehard blender gebruikers zullen merken dat er misschien soms wat witte aanslag achterblijft. Dit kan komen door de mineralen in de groenten en fruitsoorten. De witte aanslag kun je tegengaan door een kopje witte azijn in de blender te doen. Ook hier doe je een beetje warm water bij en dit laat je een nachtje staan. De volgende morgen giet je het eruit en spoel je het nog een keer goed na. Als het goed is is je blender nu weer zo goed als nieuw!
Tip: Als je van smoothies houdt waar je ook notenboter aan toevoegt, kun je dit het beste als het laatste doen. Op deze manier heb je de minste kans op (onnodige) aanslag. De kleverige substantie kan namelijk behoorlijk hardnekkig zijn, dus als je de notenboter voor het laatst bewaart, scheelt je dit een hoop gekras.
LEES OOK: Met deze keukenapparaten kun je Celery Juice maken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
10 juni 2015
Raw kokos snack
12 juni 2014
Frisse juice
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
30 september 2015
Glutenvrije maand
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
17 maart 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –