Vivian ging lunchen bij Orsolya en haar lunch-gasten! Orsolya is een echte viseter, terwijl haar man zweert bij een goed stukje vlees. Vivian ging bij haar langs om een fijne oplossing te zoeken voor deze visfanaat. Samen maakte ze een heerlijk gerechtje met zalm!
Ingrediënten:
- zalmfilet (wild, en/of biologisch)
- 2 spelt boterhammen
- 1 tomaat
- radijs
- scheutje olijfolie
- roomboter
- zout en peper naar smaak
- beetje mayonaise
Gezonde vetten?
Is zalm nu écht zo gezond? Ja! Het zit namelijk boordevol gezonde omega-3 vetten. Deze vetten hebben verschillende positieve effecten op je lichaam: ze werken ontstekingsremmend, en ze zorgen ervoor dat spieren, huid, haar, en hart-en bloedvaten gezond blijven. Voldoende redenen dus om deze vette vis wat vaker op het menu te zetten. Maar let wel even op welke vis je koopt! De meest zalm uit de supermarkt is namelijk gekweekt, en dit kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Tip: haal dus liever je stukje wilde (en/of biologische) zalm bij de lokale visboer of op de markt.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
9 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –