Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
1 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –