Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
10 juni 2015
Raw kokos snack
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
25 juli 2015
Voeding met Viv
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
6 september 2016
TERUG NAAR SCHOOL: OPLEIDING HORMOON THERAPEUT
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
26 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –