Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
9 april 2014
Ontzuren met thee
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 december 2014
Sporttrends 2015
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
25 juli 2015
Voeding met Viv
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
9 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –