Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
4 december 2014
Foodtrends 2015
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
6 oktober 2014
Eetdagboek review
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
22 mei 2015
Smaak en kleuren
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
19 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –