Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
15 februari 2017
FRIET
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
8 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –