Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
10 november 2015
Viv Health Event
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
17 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –