Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
10 juni 2015
Raw kokos snack
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
18 augustus 2015
Slanke salade
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
16 november 2016
Interview Vriendin
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
3 september 2015
Gezonde chocopasta
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
30 april 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –