Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
12 december 2014
15 foods voor 2015
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
8 mei 2014
Mom in shape
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
8 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –