Dat ik fan van groene smoothies ben is je vast niet ontgaan! Ik begin het liefste mijn dag met een groene smoothie, want op deze manier kan ik er vaak het beste tegenaan. Je begint je dag goed en dat loont voor de rest van de dag!

Los van dat het een heerlijk begin van je dag is, zijn dit een aantal healthy redenen, om de groene smoothie onderdeel van je dag te maken.

1. Groene smoothies bevatten ontelbaar veel voedingsstoffen

Groene smoothies bevatten essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten waar het lichaam erg blij van wordt. Daarnaast zijn ze rijk aan: vezels (die goed zijn voor de spijsvertering), water: (wat goed is voor de hydratatie van ons lichaam), enzymen: (goed voor de metabole functies en ze houden onze pH onder controle!).

2. Groenten geven ons stofjes waar andere voeding niet toe in staat is

Denk bijvoorbeeld aan chlorophyl. Chlorophyl versterkt je immuunsysteem, helpt ontstekingen te beheersen, verhoogt de productie van rode bloedcellen en helpt het vermogen van je cellen om de zuurstoftoevoer te verbeteren. Chlorophyl zit in groene groenten als: spinazie, boerenkool, andijvie maar ook in superfoods als spirulina, chlorella en wheatgrass.

3. Groene smoothies werken als een pauze voor onze spijsvertering

Het drinken van een groene smoothie is natuurlijk een hele eenvoudige manier om je portie groenten binnen te krijgen. Maar daarnaast is het ook geweldig voor je spijsvertering omdat je je lichaam iets gunt wat al ‘bewerkt’ is. Hiermee bedoelen we dat de groenten gepureerd zijn in de blender en dit scheelt het lichaam een hoop werk. Je houdt hierdoor meer energie over wat je fijn kan besteden aan andere dingen!

Ga daarom lekker in de weer met verschillende groene smoothie recepten. Op de website staan ze genoeg! En wees vooral niet bang om van alles uit te proberen. Wissel af met fruit en groenten naar smaak, en vul deze eventueel aan met het Green Juice poeder van Superfoodies. Ik maak al mijn smoothies in de Vitamix, dit is mijn absolute favoriet! Hij werkt snel, is makkelijk en eenvoudig schoon te maken. Je kunt de smoothies ook in een andere blender maken, dit is alleen mijn advies =).

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten