Spirulina, heb jij er wel eens van gehoord? Ben je benieuwd waar het goed voor is en wat je er aan hebt? Lees dan snel verder!!

Heb jij er weleens van gehoord? De vitamine- en energiebom in een vorm van groene poeder die je kunt verwerken in smoothies, sapjes en dips? Het is super gezond en goed voor je en makkelijk te verwerken in gerechten en smoothies. Wij laten je er kennis mee maken.

Een echte vitaminebom

Spirulina is een blauwgroene microalg die voor menselijke consumptie beschikbaar is in tablet- of poedervorm. Het heeft een groot voedingsprofiel, want het bevat maar liefst 11 vitamines, waaronder vitamine A, B, C, E en K. IJzer en mangaan zijn 2 van de 10 belangrijke mineralen die er in zitten. Het bevat 18 aminozuren en is dus een bron van eiwitten en perfect voor vegetariërs en veganisten. Ook bevat het omega 3 vetzuren en het zit boordevol antioxidanten. Eén eetlepel spirulina bevat 9,8 gram eiwit, 1,5 gram vet en 3,8 gram koolhydraten.

Functies

Spirulina heeft verschillende functies voor je lichaam. Het ondersteunt bijvoorbeeld het immuunsysteem, doordat het rijk is aan vitamine B6 en ijzer. Ook zorgt het voor gezonde hersenen en cognitieve functies. Door de vitamine B6 en ijzer kan het de cognitieve functies ondersteunen. Het is ook goed voor de darmflora, want het reinigt je darmen. Daarbij zorgt het voor het ontgiften van je lichaam, maar in een mildere vorm vergeleken met andere producten die een ontgiftende functie hebben.

Spirulina en afvallen

Spirulina is een boost voor je gezondheid vanwege de vele voedingsstoffen en iedereen kan het gebruiken. Als je wilt afvallen, kan het zeker helpen. Je zult allereerst een gezonde eet- en levensstijl moeten hebben. Spirulina kan hier een rol in spelen door een toevoeging te zijn op je gezonde eet- en levensstijl. Zoals eerder gezegd, bevat het veel eiwitten en van eiwitten raak je verzadigd. Daarnaast is het een energiebom en zul je meer energie hebben, waardoor je energieker bent en meer zult bewegen. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond en krijg je voldoende vitaminen, mineralen en eiwitten binnen.

Hoe gebruik je het?

Spirulina kun je verwerken in smoothies, verse sapjes, dips of andere recepten. Je kunt het vrijwel in veel recepten gemakkelijk toevoegen. Vooral in je smoothie is een aanrader. Dan heb je gelijk ook een energieboost zo in de vroege ochtend. Tip: voeg wat toe aan je homemade bananenijs en je krijgt een mintgroene kleur! Je kunt spirulina gebruiken in tablet- of poedervorm.

Spirulina en chlorella

Misschien dacht je bij het woord ‘spirulina’ ook wel aan ‘chlorella’. Wat is precies het verschil? Het zijn allebei algen. Spirulina is een zoutwateralg en chlorella is een zoetwateralg. Daarnaast is chlorella meer bedoeld voor het ontgiften, omdat dit alg zware metalen aan zich bindt en vervolgens het lichaam verlaten. Spirulina is ook voor het ontgiften, maar dan in een mildere vorm. Ook bevat chlorella meer vitamine B12, maar minder eiwit dan spirulina.

Het is dus een echte healthy energieboost voor je lichaam. Makkelijk toe te voegen in je smoothie of verse sapjes. Try it! Koop het hier.

Wil je meer lezen over vitamines en bijvoorbeeld hoe je het in een smoothie kan toevoegen? Klik dan hier.

 

Tekst: Tisha den Otter voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten