Als je je week goed begint profiteer je hier al snel van. Je gunt jezelf een gezonde en positieve start en dat belooft veel goeds, voor de rest van de dag en van de week! Wij van de redactie zijn dol op een heerlijke groene smoothie. Dit is één van onze nieuwe favoriete recepten.

Ingrediënten:

  • 1 peer
  • 1 cup bevroren mango
  • 2 tot 3 handjes spinazie
  • 2 stengels boerenkool
  • 1 cup water (voeg een beetje extra aan de smoothie toe als je ‘m luchtiger wil).

Bereiden:

  1. Doe alle ingrediënten in de Vitamix en blend het tot een smooth geheel! Wij zweren bij dit apparaat! Het kost wat, maar dan heb je wel wat. Je kunt er namelijk naast smoothies ook soepen en dergelijke mee maken. Zonder te overdrijven – wij kunnen niet meer zonder.
  2. Je kunt de smoothie voller maken door er een halve avocado aan toe te voegen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog een beetje (plantaardige) proteïne poeder gebruiken. Of het green juice poeder van Superfoodies, die is namelijk ook erg lekker en gezond!
  3. Tip: Varieer vooral met verschillende fruitsoorten, blauwe bessen smaken ook vrijwel goed in alles en daarnaast is er natuurlijk veel en veel meer! Kies het liefste voor seizoensgebonden fruit en groentesoorten.
  4. Bon appétit! En check vooral ook even onze andere groene smoothie recepten, op de website staan er namelijk genoeg!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten