Sporten. Voor sommigen is het een hobby, voor anderen een verschrikking. Maar één ding hebben al deze mensen gemeen: iedereen weet hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. En de voordelen van bewegen schud je zo uit je mouw. Het bevordert je conditie, het vergroot je spiermassa, het ontspant en werkt stress verlagend, het houdt je slank en ga zo nog maar even door.

Het gouden koppel: voeding en beweging

Geen fit lijf zonder gezonde voeding. De juiste combinatie van voeding en beweging is goud waard! Maar het vinden van die combinatie is juist zo lastig. De verwachting is vaak dat wanneer je gezond eet en voldoende beweegt, je vanzelf afvalt. Maar niets is minder waar. Juist wanneer je extra spieren kweekt, is de kans groot dat de weegschaal een hoger getal aangeeft. Maar dat wil dus niet zeggen dat je niet fit bent.

Het getal op de weegschaal

Fit zijn is dus veel meer dan alleen het getal op de weegschaal. Veel belangrijker is de verhouding tussen je vetpercentage en je spiermassa (Body Mass Composition). Zo weegt spiermassa bijvoorbeeld 20 % meer dan hetzelfde volume in vet. Daarom kun je je uiteindelijk beter focussen op je lichaamssamenstelling dan op je gewicht. De vraag is alleen: ‘hoe meet je dat’? Gelukkig zijn daar tegenwoordig héle handige producten voor op de markt. Een van die voorbeelden is de TomTom Touch fitnesstracker.

TomTom Touch

“TomTom”, dat is toch dat navigatie systeem in mijn auto die mij overal naartoe rijdt? Juist, die ja. Maar sinds een paar jaar brengt het bedrijf onder TomTom Sports ook GPS sport horloges en fitness trackers. De TomTom Touch fitnesstracker kun je dragen als armband waarmee je vervolgens jouw fitheid in kaart brengt. Het slimme apparaat geeft niet alleen je lichaamssamenstelling weer, maar meet ook je hartslag, sportprestaties, stappen en slaapritmes.

TomTom fit fitnesstracker

Een gezonde koers

Hoe langer je hem draagt, hoe leuker het wordt. Zo kun je na een aantal weken trends en patronen ontdekken. Bijvoorbeeld dat wanneer je beter slaapt, je sportprestaties toenemen, of dat je in het weekend veel meer stappen zet dan doordeweeks. In de TomTom Sports app krijg je gepersonaliseerde feedback en inzichten over je voortgang. Het is niet alleen leerzaam maar het daagt je ook uit. Wedden dat jij op je werk nu vaker de trap neemt?

In beweging!

Met de TomTom Touch stap je moeiteloos over je mislukte sport-voornemens van januari (geeft niet, je bent niet de enige). Het is nooit te laat om meters te gaan maken. Tracker om je pols, en dan spring jij vanzelf die bank af. Op naar een fit en gezond lijf. En geloof me, dat zie je ook terug in de spiegel!

#vivonline #ad

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten