Tijdens de feestdagen nemen wij altijd meer tijd voor ons ontbijt met het gezin. Ik ben sowieso echt fan van ontbijten. Ik vind het de leukste maaltijd van de dag. Lekker lang aan tafel keuvelen, koffietjes, eitjes, pannenkoekjes, krantje erbij. Lekker kletsen of een spelletje doen met de kinderen. Je kunt me niet blijer maken. Het liefst eet ik een typisch Engels ontbijt. Ook deze feestdagen verheug ik me daar nog het meest op.

Witte bonen in tomaten saus

Ik ben stiekem dus echt dol op een typisch Engels ontbijt, witte bonen in tomatensaus met een gekookt of gebakken eitje en bacon. Heerlijk. Maar eerlijk is eerlijk, de witte bonen in tomatensaus uit een pot of blik bevat heel veel suiker. En bacon is nou ook niet echt gezond. Maar prima om af en toe te eten natuurlijk, 80/20 it is. Maar ik maak ‘m zelf met een paar simpele trucjes veel gezonder, waardoor het echt een stuk verantwoorder is, voldoet aan mijn visie, suikervrij, E-nummer vrij, tarwevrij.  Maar toch net zo lekker als een echt origineel Engels ontbijt!

Recept

Ik deel met jullie mijn gezond Engels ontbijt recept!

  • Witte bonen in een pot (puur, dus niet met tomatensaus)
  • Bakje cherry tomaten 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Stevia 
  • Zout en peper

Bereiding;

Bak de cherry tomaten in een beetje olie, zodat ze lekker zacht worden. Doe dan het blikje tomatenpuree erdoor, beetje zout en peper en druppeltje stevia om het iets zoeter te maken. Dan de bonen erdoorheen roeren. Even laten pruttelen!

Ondertussen eitje koken of bakken, wat je wilt.

TIP; Vervang de bacon door kalkoen bacon. Vaak bij een goede slager verkrijgbaar. Net zo lekker en een stuk gezonder. 

 

Eet lekker!!

En geniet van het ontbijt moment!!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten