Dit is al een tijdje mijn favoriete bijgerecht en snack. Je hebt misschien al door hoe gek ik ben op kruiden en specerijen zoals ik hier ook al een beetje uitlegde. Ik bedacht me echter dat ik dit recept toch echt wel met jullie wil delen.

Kerrie bloemkool snack

De kruiden toveren eenvoudige bloemkool roosjes om tot een ware traktatie. Ik maak altijd wat meer voor de volgende dag, zodat ik het makkelijk kan toevoegen aan mijn lunch (salade), avondeten of er gewoon lekker op kan snacken.

Je hebt het volgende nodig:

 • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
 • 1-2 theelepel (s) gedroogde curry
 • 1 theelepel marjolein
 • 1 theelepel gember
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel peterselie of basilicum
 • gesmolten kokosolie en zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Plaats de bloemkool roosjes op een bakplaat en bestrooi dit met kruiden.
 3. Besprenkel met kokosolie en zout. Meng alles goed door met je vingers.
 4. Rooster in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de bloemkool goudbruin en kruidig is.

 

Tekst: The Green Creator voor VivOnline
photos by the green creator (c) (copyright)

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten