Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
21 januari 2016
Get fit with HIIT
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
13 oktober 2018
Sushi omelet
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
22 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –