Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
15 februari 2017
FRIET
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
2 juli 2016
3 x ei love you
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
21 januari 2016
Get fit with HIIT
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
27 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –