Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
25 juni 2015
Eivissa Food
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
4 december 2014
Foodtrends 2015
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
10 november 2015
Viv Health Event
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
17 september 2015
Ontbijt ijs
18 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –