Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
10 november 2015
Viv Health Event
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
5 oktober 2018
Viv’s detox
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
23 maart 2015
Dopper winnen
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
7 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –