Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
21 augustus 2017
Avocado risotto
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
27 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –