Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
7 april 2023
Chocolade smoothie
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
27 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –