Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerde berichten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
17 september 2015
Ontbijt ijs
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
24 januari 2019
Citroenwater: het middel tegen nierstenen
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
5 juni 2016