Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
17 september 2015
Ontbijt ijs
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
3 september 2015
Boerenkoolchips
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
25 januari 2015
Glutenintolerantie
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
19 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –