Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
25 juli 2015
Voeding met Viv
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
13 oktober 2018
Sushi omelet
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
10 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –