Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
18 augustus 2015
Slanke salade
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
8 september 2015
Healthy Kids
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
14 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –