Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
15 november 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –