Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
28 mei 2014
Bloemkool pizza
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
15 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –