Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
14 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –