Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
20 april 2020
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
1 oktober 2018