Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
23 juni 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –