Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
10 juni 2015
SLA: het kookboek
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
27 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –