Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
22 september 2015
Beste eitjes
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
23 februari 2016
Hongergevoel?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
21 augustus 2017
Avocado risotto
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
11 december 2014
Sporttrends 2015
1 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –