Hoewel steeds meer restaurants rekening houden met (gluten) allergieën, blijft het soms zoeken naar dat ene leuke tentje waar je kunt genieten van een glutenvrije en gezonde maaltijd. Inmiddels is onze hoofdstad voorzien van genoeg alternatieven maar hoe zit dat in het gezellige zuiden? Ik stelde een lijst samen met de vijf glutenvrije hotspots van Tilburg.

 

————————————————————————————————————————————————–

1. Waanzinnig

1234

 

 

 

 

 

 

Gezond eten, eerlijke producten en vooral ook lokale producten: daar draait het om bij Waanzinnig. Veel gerechten zijn vegetarisch of glutenvrij. Dit staat dan ook aangegeven op de kaart. Ze houden ontzettend veel rekening met allergieën en besteden hier dan ook veel aandacht aan.

Vooral het voorgerecht met zalm, de kaasfondue met verschillende groenten en het nagerecht van rabarber-ijs zijn aanraders. Ook nog eens gastvrij personeel en een gezellige inrichting. Zeker een bezoekje waard.

Ze zijn dagelijks geopend vanaf 17:00, op dinsdag gesloten
Willem II straat 52A

————————————————————————————————————————————————–

 2. Locals

locals

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk, gezellig en super gastvrij: iets wat tegenwoordig toch niet van zelfsprekend is. Hoewel ik al bijna een jaar in Tilburg woon, had ik geen idee van het bestaan van dit koffie- en lunch-tentje af! Super jammer, want ik ben ontzettend enthousiast. Naast de heerlijke koffie en verschillende drankjes die geïnspireerd zijn op de reizen van de eigenaresse, wordt er erg veel aandacht besteed aan (gluten) allergieën. Het liefste wel van tevoren even aangeven. Daarnaast kun je er terecht voor een slow tea, een zuurdesemboterham van de bakker verderop, smoothies, soepen en salades.

Ohja, en vind je het interieur van Locals nou zó ontzettend leuk dat je het wel mee naar huis zou willen nemen? Dat kan! Alles is te koop.

Dagelijks van 10 tot 17:30 geopend, gesloten op dinsdag
Heuvelstraat 128, Tilburg

————————————————————————————————————————————————–

3. Buutvrij

123

 

 

 

 

 

 

Een creatief koffiecafé, dat kom je vast niet elke dag tegen?

Buutvrij is een creatieve plek voor koffie, thee, een lekker ontbijt met powerpannekoeken (gemaakt met onder andere havermout en lijnzaad, jum!), (groene)sapjes, een salade of soepje als lunch.

Ook biedt Buutvrij een plek voor jonge creatievelingen en ontwerpers om hun werk te laten zien. De meubels bestaan uit een collectie van net-afgestuurde studenten aan de Design Academy. Daarnaast is er geregeld een concert of expositie.

Dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00, op zondag van 12:00 tot 18:00
Stationsstraat 49

————————————————————————————————————————————————–

4. Perron 88

perron88

 

 

 

 

 

 

In het opkomende gedeelte van Tilburg, de Spoorzone, zijn veel nieuwe ontwikkelingen te zien; waaronder Perron88. Ze zijn zich er van bewust dat mensen met een allergie moeilijk een leuk restaurantje kunnen vinden. Dit kan een hele uitdaging zijn! ’We care! You dare? is dan ook de slogan van Perron88. Door het gebruik van seizoens- en streekproducten zijn ze ook nog eens het eerste Fairtrade restaurant in Tilburg. Dat is het proberen waard!

Maandag t/m vrijdag geopend van 10:30 tot 17:00, donderdag- zaterdag vanaf 16:00
Perron 88, Spoorzone

————————————————————————————————————————————————–

5. Bagels & beans

bagel

 

 

 

 

 

 

Bijna in iedere stad wel te vinden: Bagels & Beans. Misschien niet de meest originele, maar daarom niet minder leuke hotspot. Mijn vaste studie- en brainstormplek maar ook de plek om te lunchen met een (glutenvrije)bagel, smoothies, sapjes te drinken of een salade te eten. Altijd vriendelijke bediening, een fijne sfeer en de gerechten zijn heerlijk.

Zo-ma van 10:00 tot 17:30, dinsdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:30
Oude markt 2

Volgende week de stad Amsterdam!

Tekst: Marjolein van Es

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten