Viv slaat liever een zomervakantie over dan een wintersport te missen. Maar als ze weg gaat naar de zon dan het liefst naar “verrassend” Zuid-Afrika. Vakanties met kinderen en alleen met vriend Dirk op pad worden met elkaar afgewisseld. NextDestination.nl vroeg Vivian naar haar favoriete- en naar haar volgende bestemming.

Vivian in Leogang, Oostenrijk
Vivian in Leogang, Oostenrijk

“Korte weekenden weg laad ik echt van op. ”

We moeten met de schoolvakanties rekening houden en daarbuiten proberen we elke twee maanden een lang weekend samen te gaan. Daar laad ik echt van op. Dat kan echt van alles zijn, Scandinavië of New York. Duitsland heb ik dan weer niet zo veel mee en zou ik niet snel heen gaan. Oh en wintersporten ben ik dol op en heb ik ook hele goede herinneringen aan. Tijdens korte reizen ben ik altijd een beetje bereikbaar tijdens, maar als we echt een week weg zijn met de kids, laat ik mijn telefoon en computer zoveel mogelijk liggen

Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaapstad, Zuid-Afrika

“Gegrilde langoustines, daar ga ik voor naar Zuid-Afrika ”

Ik ben echt een Zuid-Afrika fan. Ik kom er best regelmatig en het blijft me altijd verrassen, zo mooi en fijn is het daar. Safari’s, de zon, de mensen. In Kaapstad kun je ook heel goed en gezond eten, ze lopen daar enorm voor op Nederland. Maar vooral de gegrilde langoustines uit die mooie stad! Nergens zijn zo lekker als daar.

“Zo mooi, zo romantisch. Hij ging op de knieën in de sneeuw.”

Mijn meest bijzondere reiservaring kwam van mijn vriend Dirk. Sowieso samen met de kids mijn favoriete reismaatje. In de sneeuw van Leogang in Oostenrijk vroeg hij me ten huwelijk. Zo mooi en zo romantisch. Met een groot hart in de sneeuw ging hij op z’n knieën. In 2017 stappen we in het huwelijksbootje. Na een huwelijk volgt natuurlijk altijd een huwelijks reis en die gaat naar Buthan.

“Op safari is het misschien wat lastiger om echt gezond te eten.”

Als voedingsdeskundige maakt eten ook een groot deel uit van je vakantie-gevoel en het slagen ervan. Als we op safari gaan is het misschien wat lastiger om echt gezond te eten. Mijn supplementen neem ik wel altijd mee op reis… ja zo’n healthfreak ben ik dan weer wel. Niet heel veel hoor, maar wel mijn basis vitamine c en zink combinatie voor als iemand zich grieperig voelt, visolie omdat ik daar niet meer zonder kan en soms probiotica voor als iemand last van zijn darmen krijgt.

“Ik laat de keuze van mijn bestemming niet afhangen van het lokale eten.”

Ik kan me goed voorstellen dat in vooral zuidelijke landen een koemelk-, tarwe- en suikervrij eetpatroon niet altijd eenvoudig te volgen is. Maar overal ter wereld kun je lekkere groenten, fruit, noten, kip en vis. Ik laat de keuze van mijn bestemming niet afhangen van het lokale eten. Ik neem wel vaak rijstwafels mee, maar ook die koop je bijna in elke supermarkt. Ik vermijd eigenlijk alleen een beetje de gluten en teveel suiker. Dat is voor mij een must voor mijn gezondheid. maar ik geniet wel extra hoor, een dessertje op zijn tijd en lekker glaasje wijn bij het eten, sla ik niet af.

Bhutan
Bhutan

“Als ik mocht kiezen dan werd mijn volgende bestemming…”

Bhutan! Daar wil ik zoooo graag heen of… oh ja….ik wil ook graag een reis maken naar de blue zones gebieden. Daar wordt men met gemak ouder dan honderd. lijkt me heel erg inspirerend.

Next Destination?

NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten