Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 oktober 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –