Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
6 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –