Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juni 2015
SLA: het kookboek
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
21 augustus 2017
Avocado risotto
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
12 september 2017
Recept: good for the brains food
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
28 oktober 2014
Eetdagboek review
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
18 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –