Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
18 augustus 2015
Slanke salade
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
25 maart 2014
Presentatie coaching
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
5 maart 2016
Ultiem geluk
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
18 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –