Je hebt je tarwebrood al ingeruild voor speltbrood, de cruesli voor havermout en de witte chocolade voor pure chocolade. Nu is het tijd om je drinkgedrag is onder de loep te nemen, dit is namelijk net zo belangrijk!

Drankjes

Drankjes die als ‘gezond’ worden aangeprezen in de supermarkt zijn dit vaak niet, denk dus nog een tweede keer na voor je de volgende drankjes weg slurpt..

100% vruchtensap

De meeste vruchtensappen waar 100% puur sap op staat zijn gemaakt uit concentraat. De sappen worden geconcentreerd voor ze vervoerd worden. Eenmaal op bestemming wordt er water, suiker en geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Er zitten dus veel verborgen suikers in verstopt, eet liever fruit om zo alle vitaminen binnen te krijgen.

Sojamelk

Dit staat bekend als een ‘gezond’ alternatief voor koemelk. De meeste sojaproducten in de supermarkt bevatten veel suikers en weinig voedingstoffen.

Coffee-to-go

Even snel een koffie halen voor je werk? Ga voor een zwarte koffie of espresso, deze helpt om vet te verbranden. Laat je niet verleiden door alle zoete varianten met een grote dot slagroom erop. Deze kunnen oplopen tot 500 calorieën per drankje!

Light frisdrank

Het is je vast al bekend dat Light producten niet perse beter zijn. Ze mogen dan laag in calorieën zijn maar de toegevoegde zoetstoffen maken het er niet gezonder op. Aspartaam is één van deze zoetstoffen, deze is tot wel 200 keer zoeter dan suiker. Aspartaam brengt de stofwisseling in de war, waardoor je alleen maar meer naar iets zoetigs verlangt.

 

Tekst: Shanise de Ruiter

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten