Waarschijnlijk heb je al eerder van de Celery Juice trend gehoord, maar misschien ben je er zelf nog niet mee begonnen. Menig celebrity zweert erbij en ook wij zijn fan! Waarom dat zo is, vertellen wij jou hier.

Celery Juice oftewel selderijsap is een machtig superfood. Het sapje heeft namelijk de potentie om vele gezondheidskwalen te verbeteren of te verhelpen.

Celery Juice

Selderijsap klinkt wellicht eenvoudig of simpel maar de wonderen die het sapje verricht zijn groots. Je kunt het sapje het beste solo drinken (dus niet gemengd met andere groenten of fruit). Sapjes zijn uiteraard gezond voor je, maar de groenten-sap die rijk is aan diverse groenten – bewaar je liever voor een ander moment.

Celery Juice is ideaal om je ochtend mee te beginnen, je drinkt dit op een lege maag. Dus puur de selderijsap. Dan wacht je een half uur en daarna eet je je ontbijt.  De vertering van het overige voedsel wat je op die dag eet, is hier enorm bij geholpen,  omdat het effect heeft op je PH waarde in de maag. 

Drinken in plaats van eten

Uiteraard is het ook gezond om losse bleekselderij stengels te eten, maar het effect is niet hetzelfde als van het sap. Als je selderij namelijk perst wordt de vezel verwijderd en daardoor worden de helende krachten van het sapje nog sterker. Mensen met bijvoorbeeld chronische ziektes schijnen hier enorm bij geholpen te zijn.

Als je alleen de selderij eet (en dus niet drinkt in een sapjes vorm) krijg je niet dezelfde hoeveelheid geconcentreerde mineralen binnen. Deze mineralen dragen bij aan een goed functionerend lichaam, ze zijn enorm goed voor het immuunsysteem en ze ondersteunen de lever met het verwijderen van toxines.

Toxines verwijderen

Celery Juice is bijvoorbeeld heel fijn voor mensen die vaak last hebben van een opgeblazen gevoel. Als zij hun dag met dit sapje beginnen, ervaren zij hier gedurende de dag vaak minder problemen van. Het helpt bij het doden van onaangename virussen en bacteriën. Omdat veel mensen (nog) niet gezond genoeg eten zijn zij hier eerder vatbaar voor. Terwijl we eigenlijk alle mogelijke ziekteverwekkers uit ons systeem willen verbannen, Celery Juice kan je hierbij helpen. Het maakt je lichaam onder andere los van toxines, zware metalen en giftige chemicaliën. Het vernietigt onaangename bacteriën en behoorlijk wat gezondheidsklachten zijn erbij gebaad. Natuurlijk is het niet een wondersap wat alle klachten verhelpt. Maar er zijn veel mensen gebaat bij het dagelijks drinken van Celery juice. 

Tip: niet iedereen heeft iedere ochtend tijd om zelf Celery Juice te bereiden, en daarom hebben wij iets leuks voor jou! Frecious heeft het werk alvast gedaan en heeft een heerlijke Juice and Dinerbox samengesteld. Hier zit naast selderijsap nog veel meer lekkers in, wat kan dienen als een fijne eerste kennismaking met de juice maar ook met Frecious (en de maaltijden van KOOC). Dubbelop feest dus! Wil je meer over deze actie weten? Klik dan hier. En ontvang 15,00 euro korting op je eerste bestelling.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten